• TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   

Norme de depoluare

Calitatea aerului: Investiţi astăzi în viitor

Normele privind calitatea aerului devin din ce în ce mai stricte. Pretutindeni în lume, tehnologia motoarelor Caterpillar vă permite să vă conformaţi normelor, acum şi în viitor.

Motoarele Caterpillar respectă normele de depoluare în vigoare cu privire la echipamentele de construcţie, impuse de către Agenţia de Protecţie a Mediului Inconjurător din Statele Unite (EPA), California Air Resources Board (CARB) şi Uniunea Europeană.

Activitatea de cercetare şi dezvoltare pune accentul pe conformitatea cu norme de depoluare viitoare care vor fi şi mai stricte.


Prin urmare, două tehnologii de control antipoluare sunt esenţiale:

  • Controlul electronic reduce emisiile poluante maximizând arderea în diferite condiţii de sarcină şi temperatură. Senzorii monitorizează condiţiile motorului şi furnizează informaţii către un modul de comandă electronic (ECM). Modulul electronic de comandă reglează apoi cu precizie injecţia cu combustibil şi aprinderea pentru a limita emisiile poluante.
  • Aerul de combustie provenind de la turbocompresoare este răcit înainte de a fi introdus în camera de ardere. Aerul de combustie mai rece contribuie la reducerea emisiilor de oxizi de azot (N0x).


Motoarele Cat folosesc în prezent ambele tehnologii. Aceste două tehnologii se vor dezvolta şi în continuare după modelul normelor cele mai stricte introduse pe etape în cursul anilor viitori.