• TopImage
   
 
 • TopImage
   
 
 • TopImage
   
 
 • TopImage
   

Domenii de aplicaţii pentru grupuri electrogene gaz

Grupurile noastre electrogene Caterpillar pe gaz natural, biogaz, landfill gaz, gaze asociate și singaz sunt potrivite pentru o varietate de aplicaţii. Referinţele noastre o dovedesc.

Gaze de sondă

Gazul de sondă este gazul rezultat din extracţia titeiului sau din zăcăminte de gaze. Prin utilizarea acestuia, centrala de cogenerare amplasată lângă la gura sondei produce energie electrică livrată în reţea şi termică (apă caldă, abur) – pentru utilizare locală pe site.

Click AICI pentru a vedea constructia unei centrale CHP!

 

Sere

Pentru proiectele de cogenerare dedicate serelor se folosește  gazul natural pentru a produce energie electrică, energie termică pentru încălzirea serelor şi dioxid de carbon recuperat din sistemul de evacuare al gazelor de eșapament și este folosit ca fertilizator organic.

Utilităţi

Utilităţile electrice pot opera continuu Grupuri Electrogene pe gaz Caterpillar. Acest lucru este avantajos mai ales în absenţa unei centrale electrice fiabile, centralizate, sau atunci când este pur şi simplu mai ieftină şi mai fiabilă producerea de electricitate cu gaz natural în loc de a o produce la o centrală electrică centralizată.

În întreaga lume, Grupurile Electrogene pe gaz Caterpillar sunt de asemenea folosite adesea pentru a răspunde în mod flexibil şi economic vârfurilor de consum de energie electrică care se produc zilnic sau sezonier.

Agricultura şi procesarea alimentelor

Biogazul, derivat ca produs secundar al multor procese agricole, de fabricare a alimentelor sau industriale, este utilizat ca sursă de combustibil pentru Grupurile Electrogene Caterpillar. Ele sunt proiectate special pentru a funcţiona pe biogaz, reducând astfel costurile de operare. Grupurile Electrogene, care au un consum mic de combustibil sunt proiectate să funcționeze cu combustibili cu variaţii în conţinutul de metan, tipice pentru aceste aplicații.

Dispozitivele de comutare şi tablourile centrale de comandă Cat conectează în paralel Grupul Electrogen cu reţeaua electrică locală pentru a exporta energie regenerabilă. Altfel electricitatea poate fi distribuită şi utilizată pe plan local. Pentru instalaţii aflate la distanţă mai mare, electricitatea produsă poate fi consumată de utilajele de la faţa locului.


Gropi de gunoi

Gazul de la gropile de gunoi, compus în cea mai mare parte din metan şi dioxid de carbon, este produs natural prin descompunerea deşeurilor organice în gropile de gunoi. Orientate către reducerea amprentei de carbon, gropile de gunoi moderne, sanitare, captează acest gaz pentru a-l folosi drept combustibil regenerabil în sisteme energetice Cat configurate special. Aceste sisteme furnizează electricitate fiabilă şi „sănătoasă” din punct de vedere al mediului înconjurător .

Staţii de epurare a apelor uzate

Multe instalaţii de tratare a apelor uzate utilizează gazul din procesele lor ca sursă de combustibil pentru centrala de cogenerare. Acest gaz este format din metan şi dioxid de carbon generate de rezervoarele de ape reziduale  în procesul de tratare. Grupurile electrogene Cat utilizează acest gaz pentru a produce și a furniza electricitate instalaţiei şi căldură pentru încălzirea rezervoarelor şi accelerarea procesului de tratare a apelor uzate.

Construcţii comerciale şi industriale

Multe întreprinderi comerciale cum ar fi complexe hoteliere, mall-uri, clădiri de birouri, universităţi, centre de date şi spitale, ca şi fabrici industriale, rafinării şi centrale termice de cartier pot reduce costurile de operare implementând un sistem de cogenerare sau trigenerare folosind gaz natural ca sursă de combustibil.

Mine de cărbuni

Centralele electrice Cat cu gaz de mină susţin în mod fiabil operaţiunile asociate cu extracţia mineralelor precum cuprul, minereul de fier, aurul şi argintul în absenţa unei unităţi centralizate fiabile pentru producerea de energie electrică. Sistemele energetice pentru acest tip de aplicații sunt proiectate pentru a gestiona ciclurile de încărcare dificile, tranzitorii, specifice operaţiunilor de minerit.

Aplicaţii speciale

Creşterea populaţiei la nivel global antrenează o cerere din ce în ce mai mare pentru noi surse de generare de energie electrică. În acelaşi timp, o concentrare din ce în ce mai mare pe eficienţă şi pe reducerea risipei în sectorul generării de electricitate antrenează schimbări în folosirea alternativă a combustibililor gazoşi convenţionali şi neconvenţionali.

În prezent, Caterpillar colaborează cu dealeri şi clienţi din întreaga lume pentru a dezvolta Grupuri Electrogene Cat care pot funcţiona pe baza unor combustibili speciali, cum ar fi gazul de sinteză, gazul de cuptor de cocs, gazul de furnal şi gazul de mare energie.

top

Gaze de sondă

Click pe imagine pentru a vizualiza filmul constructiei!

CHP Poeni, jud. Teleorman – gaze asociate

 • 3 grupuri electrogene gaz montate in containere complet echipate model CAT CG170-12 si CG170-16 (1 bucata CG170-12 ce dezvolta 1200 kWe si 2 bucati CG170-16 ce dezvolta 2×1560 kWe). Putere electrica totala instalata 4320 kWe.
 • generator triplu de abur ce preia gazele arse (~430 C) de la cele trei grupuri electrogene si produce abur saturat uscat de joasa presiune 3bar, 2000 kWt.

 

 

 

Centrală de cogenerare la Dorneşti

 • 999 kWe
 • 531 kW termic

Aplicaţii speciale

Moissannes

Moissannes

 • Power : 1MWe

 

Sere

Serre2

30 de sere în Franţa

Gropi de gunoi

InstallationStockageDechetsPihourc

Captare gaz groapa de gunoi – Pihourc (31) – Franţa

 • Generator set : 3516 / 3512
 • Power : 950 kW / 650 kW

Cogenerare pe gaz natural

Compa 2002

 • 3×1 MW electricitate şi căldură pentru platforma industrială Compa – Sibiu (2002)