• TopImage
   
 
 • TopImage
   
 
 • TopImage
   

Domenii de aplicaţii pentru motoare feroviare şi industriale


Motoarele industriale se utilizează într-o largă serie de aplicaţii:

Aplicaţii feroviare

Locomotivele parcurg distanţe foarte mari, zi de zi, an de an. Acestea ne transportă iar motoarele Cat® le fac să se deplaseze, să fie mai puternice, mai rapide şi mai sigure. Furnizăm motoare feroviare fiabile şi durabile în spiritul respectului faţă de mediu pentru locomotive sau vehicule feroviare specifice.

Gama de motoare feroviare Cat® este adresată următoarelor aplicaţii:

 • Locomotive de tracţiune hidraulică sau electrică cu motoare având puteri cuprinse între 205 şi 5420 bkW
 • Locomotive de transport de pasageri cu motoare pentru consumatori auxiliari având puteri cuprinse între 292 şi 725 ekW
 • Vehicule feroviare de întreţinere cu motoare având puteri cuprinse între 8,2 şi 1566 bkW


Caterpillar este cel mai mare producător de motoare diesel cu funcţionare în regim “heavy duty” şi dezvoltă îndeosebi motoare pentru locomotive pentru toate aplicaţiile feroviare. Nu vă puteţi permite compromisuri când vine vorba de fiabilitatea motorului dumneavoastră. Aveţi nevoie de putere garantată, putere optimă. Pentru a servi exigenţele din domeniul feroviar, Caterpillar proiectează motoare cu fiabilitate şi durabilitate superioare. Când cumpăraţi un motor Cat®, garantăm excelenţa în sprijinul clientului. Eneria vă oferă expertiza şi piesele de schimb de care aveţi nevoie pentru ca motorul dumneavoastră să funcţioneze fără probleme.

Transport rutier

Indiferent de tipul de drum, de teren sau de autostradă, indiferent de condiţii sau de mediu, industria transportului rutier utilizează motoarele feroviare Cat® datorită performanţelor lor ridicate, consumului scăzut de combustibil, fiabilităţii şi durabilităţii lor. Cu peste 40 de ani de experienţă rutieră, tehnologiile noastre de ultimă generaţie vă ajută să reduceţi timpii de inactivitate şi să scădeţi costurile de operare.


Agricultură

Indiferent de tipul de exploatare, propunem soluţii de echipament inovatoare pentru a ajuta agricultorii să-şi crească productivitatea şi să rămână competitivi, chiar şi în cele mai grele condiţii de piaţă. Furnizăm motoare Cat® cu randament ridicat şi costuri mici de operare pentru toate tipurile de utilaje agricole: combine, tractoare, maşini de recoltat, etc.

In comparaţie cu alte surse de alimentare a instalaţiilor de irigaţii, motoarele Caterpillar oferă cele mai mici costuri de operare raportate la durata vieţii echipamentului. Motoarele Cat sunt construite să funcţioneze zile lungi, grele şi fără întrerupere în câmp deschis. Ele şi-au dovedit în timp fiabilitatea, economicitatea şi sunt conforme cu reglementările antipoluare. Construcţie inteligentă înseamnă intervale lungi între intervenţiile de service şi întreţinere simplă care maximizează timpii de lucru.

Lucrări publice

Pentru a reuşi în domeniul construcţiilor, trebuie să maximizaţi productivitatea fiecărui angajat şi a fiecărui utilaj. Nu vă puteti permite pierderi datorate timpilor de inactivitate. Reducerea costurilor de exploatare creşte eficienţa şi este esenţială pentru a vă menţine avantajul competitiv. Pe lângă puterea şi performanţele superioare, vă puteţi bizui pe fiabilitatea legendară a motoarelor Cat®.

Minerit

Dezvoltarea globală şi urbanizarea în creştere favorizează o cerere tot mai mare de minereuri, metale şi cărbune. Oferim cea mai completă gamă de motoare pentru utilajele de exploatare minieră atât subterană cât şi de suprafaţă. Motoarele Cat® asigură fiabilitatea şi longevitatea de care aveţi nevoie pentru o exploatare eficientă şi productivă.

Terra Nova – Noua locomotivă diesel-mecanică

Terra Nova

 • 2 motoare diesel cu putere de 630CP
 • 2 convertizoare de cuplu Caterpillar TC45
 • 2 transmisii hidraulice Caterpillar TR43
 • Anul lansării: 2014

Remotorizare locomotive LDE

LDE Remarul 2010

 • MODERNIZATA – 2010
 • Realizator: REMARUL 16 Februarie
 • Prima LDE in curent alternativ de conceptie romaneasca

 

Remotorizare locomotive LDH

Remarul 2009

 • Locomotivă Diesel Hidraulică
 • Motor CAT 3508C – Anul 2009