• TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   

Noua generatie de motoare

TIER: Standarde noi de reducere a emisiilor polouante

Noile standarde de reducere a emisiilor poluante (standarde Tier) se aplică motoarelor din aplicatiile non-rutiere și grupurilor electrogene mobile. Pentru a respecta aceste standarde, Caterpillar a dezvoltat o nouă generație de motoare.

Utilajele Caterpillar® ies de pe linia de fabricație cu motoare care beneficiază de cea mai modernă tehnologie. Primul model de acet tip a fost D8T. Au urmat mai multe modele, printre altele D9T, 365, 385 și patru camioane articulate. Un total de 26 de tipuri de utilaje sunt acum disponibile.

Fiecare utilaj este echipat cu motoare Caterpillar cu Tehnologie ACERT™ (Tehnologie inovatoare avansată  pentru reducerea emisiilor de gaze de combustie), rezultatul unei investiții de peste 500 de milioane de dolari în cercetare și dezvoltare și peste 250 de brevete.

Aceste motoare sunt conforme standarele antipoluare americane Tier 3 aplicabile utilajelor de șantier, în vigoare de la 1 ianuarie 2005 pentru gama de motoare între 300 și 750 CP. Standardele privind motoare cu puteri între 175 si 300 CP au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2006.

Standardele antipoluare pentru motoarele pentru utilaje nu sunt noi. Standardele Tier 1 au intrat în vigoare în anul 1996 iar reglementările Tier 2 în 2001. Aceste standarde au putut fi respectate adaptând tehnologiile existente însă standardele Tier 3 mai exigente au necesitat inovații excepționale.

Caterpillar a introdus Tehnologia ACERT™ pentru a respecta standardele EPA din 2004 pentru camioanele rutiere. Motoarele pentru utilajele Caterpillar dotate cu tehnologie ACERT™ au fost testate la început în Statele Unite ale Americii, în Canada și în Europa. În prezent există peste 350 de utilaje de acest tip în domeniu. În total, acestea însumează peste 520 000 de ore lucrate.

Aceste utilaje sunt folosite într-o multitudine de aplicații tipice echipamentului CAT, pornind de la construcții la sectorul minier la gropi de gunoi. De asemenea, acestea sunt utilizate într-o varietate mare de condiții.