• TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   
 
  • TopImage
   

Motoare pentru viitor

Pe baza a mai multe decenii de inovaţie şi expertiză în domeniul motoarelor diesel, Caterpillar mai face un pas înainte şi oferă cea mai avansată tehnologie.

Motoarele CAT dotate cu Tehnologia ACERT respectă în prezent standardele stricte de reducere a emisiilor şi sunt pregătite să accepte provocările viitorului.

Performanţă garantată

Tehnologia ACERT a fost testată atât în aplicaţiile rutiere cât şi non-rutiere. Incă din 2003, odată cu normele de depoluare stringente impuse pentru sectorul rutier, zeci de mii de motoare Cat au fost dotate cu Tehnologia ACERT, fiabilitatea acestora fiind testată zeci de mii de ore.

top

Tehnologia ACERT

Dezvoltarea Tehnologiei ACERT a început prin căutarea unei modalităţi mai bune de a reduce emisiile poluante ale motoarelor diesel şi a culminat cu o descoperire revoluţionară privind proiectarea motorului. Tehnologia ACERT creşte performanţa motorului diesel prin arderea mai eficientă de combustibil.

In consecinţă, motoarele CAT dotate cu Tehnologia ACERT obţin performanţe maxime şi eficienţă (inclusiv reducerea consumului de combustibil), la temperaturi scăzute de ardere, reducând emisiile de noxe şi prelungind viaţa motoarelor. In plus, prin variaţia timpilor de injectie, ţinând cont de factori precum sarcina şi turaţia motorului, se ating performanţe optime în condiţii diferite de operare.


ADEM™ A4 Electronic Control Unit

Provocarea dezvoltării Tehnologiei ACERT (Caterpillar investind mai mult de 500 de milioane de $ în programul de dezvoltare, aplicând peste 150 de brevete de-a lungul timpului) a constat în combinarea optimă de tehnologii. Cea mai importantă dintre ele este ADEM A4™ Electronic Control Unit (ECU). Aceasta comandă injectoarelor să furnizeze cantităţi extrem de precise de combustibil şi permite de asemenea setarea customizată a turaţiei de ralanti pentru aplicaţii speciale. In plus, asigură o diagnosticare avansată pentru mentenanţă şi pentru defectele survenite cât şi soluţionarea acestora.

top

Tehnologie revolutionara

Motoarele Cat dotate cu Tehnologie ACERT sunt revoluţionare, dar rămân totodată uşor de operat şi de întreţinut. Nu este vorba de sisteme complexe. In plus, păstrează în principiu tehnologia folosită la motoarele din generaţia anterioară, completată cu noi module şi componente dezvoltate special pentru obţinerea celor mai bune performanţe: comandă rapidă şi fiabilitate pe termen lung.

Motoarele Cat cu Tehnologie ACERT respectă normele de emisii Tier 2/Stage II şi Tier 3/Stage IIIA. Tehnologia ACERT a fost dezvoltată pentru a face faţă atât normelor Tier 4/Stage IIIB cât şi celor ce vor urma: Tier 4Final/Stage IV.


Echipele de cercetare şi dezvoltare ale Caterpillar au lucrat cu aproximativ 125 de variabile pentru a găsi un echilibru optim. Există peste 10 milioane de combinaţii de combustie posibile. Provocarea constă în urmărirea relaţiei strânse dintre (1) reducerea emisiilor, (2) performanţele motorului, (3) randamentul energetic şi (4) longevitatea motorului. Acestea nu sunt neapărat obiective suplimentare. De exemplu, reducerea emisiilor poate avea un efect nedorit asupra randamentului energetic. Obiectivul principal urmărit de Caterpillar încă de la crearea sa rămâne astfel să ofere clientului cele mai mici cheltuieli de exploatare fixe şi variabile şi cel mai bun raport preţ-calitate per echipament.

top